Kroměřížská radnice vybuduje v lokalitě Čápka nedaleko letiště nový útulek pro kočky a také skladovací halu. Nabídne prostory pro mobilní kluziště, mobilní pódium a případně další věci, které město používá například při vánočních trzích. V tiskové zprávě to sdělil mluvčí radnice Jan Vondrášek. Záměr podle něj zahrnuje rekonstrukci objektu na okraji nynějšího útulku pro psy, který do konce loňského roku využíval jako sklad Divadelní spolek Kroměříž. Útulek pro kočky by měl mít místo pro asi 60 zvířat. Počítá se i s venkovním výběhem, zázemím pro zaměstnance, technickou místností a skladem pro krmiva a pomůcky.

„Tímto krokem se postaráme o toulavé kočky a také si zajistíme prostory na skladování věcí, které město používá pro sportovní a kulturní vyžití svých obyvatel,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová (ODS).

Připravovanou investici již schválila městská rada. Nyní odbor regionálního rozvoje pracuje na projektové dokumentaci pro stavební povolení. „Celková odhadovaná cena rekonstrukce objektu … se pohybuje kolem 4,7 milionu korun,“ doplnila vedoucí radničního odboru regionálního rozvoje Simona Prečanová. Se stavebními pracemi město počítá v příštím roce.

Zdroj: ČTK