Ve Slaném na Kladensku vznikl moderní sběrný dvůr, město jej otevře v pondělí. Pojme více druhů odpadu, nově například dřevěné odpady a sklo. Dosud byl dvůr na nevyhovujícím pozemku, který má město pronajatý. Na základě poptávky obyvatel bude v novém sběrném dvoře i delší nedělní otvírací doba, řekla mluvčí slánské radnice Markéta Růtová.

Nový dvůr v Netovické ulici, jehož stavba trvala přibližně půl roku, má vylepšené vybavení včetně silniční váhy a počítačové evidence, plochy areálu jsou zpevněné a odvodněné, nechybí ani osvětlení a buňka pro obsluhu.

Jeho vybudování stálo zhruba 11 milionů korun bez DPH, většinu nákladů město zaplatilo z evropské dotace. „Ve sběrném dvoře bude instalován také nový kamerový systém,“ uvedl jednatel slánských technických služeb Martin Konečný. Technické služby jsou provozovatelem sběrného dvora.
Lidé mohou do sběrného dvora vozit například elektroodpad, nebezpečný odpad, velkoobjemový odpad a podobně. V budoucnu zde bude možné odevzdat i kuchyňské oleje a textil. Pro obyvatele města, kteří se prokáží občanským průkazem, je služba zdarma. Určená je pouze soukromým osobám, nikoliv firmám.

Autor: město Slaný

Zdroj: ČTK