Liberec letos upraví lesopark na sídlišti Dobiášova v Rochlici, které je největší ve stotisícovém městě. Místními dlouho žádaná úprava prostor u Domu s pečovatelskou službou začne v březnu kácením a odborným ošetřením stromů. Podle náměstka primátora Jiřího Šolce (Starostové pro Liberecký kraj) jde o přípravnou fázi projektu. Firmu, která revitalizaci za zhruba pět milionů korun provede, bude radnice teprve hledat v soutěži.  

To je dlouho slibovaný, dlouho projektovaný, dlouho projednávaný, ale zejména dlouho chtěný lesopark,“ řekl Šolc novinářům. Konkrétně jde o zanedbané území mezi Burianovou a Vratislavickou ulicí a rekreační plochou pod sídlem městské policie. „S osadním výborem jsme se už před osmi lety bavili o tom, že by v prostoru pod domy s pečovatelskou službou bylo dobré vybudovat něco, co jednak zpříjemní cestu pěších dolů, do ulice Rochlická, a zároveň vytvoří nějaké pěkné prostředí pro lidi, kteří se tam budu cítit dobře. Protože toho hezkého prostředí na sídlišti Dobiášova zas není tolik,“ dodal náměstek. Na největším sídlišti v Liberci žije přes 16.000 lidí.

V plánu radnice je dokončit úpravy lesoparku do konce letošního července. „V rámci zakázky zhotovitel provede likvidaci stavebních a komunálních odpadů, terénní modelace, dodá a nainstaluje prvky typu šplhací sestava, vyhlídková sestava se skluzavkou, workoutová sestava, a to včetně úpravy jejich dopadových ploch,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová. Součástí projektu je i vybudování cestní sítě, opěrné zdi a zábradlí.

Autor: město Liberec
Zdroj: ČTK