Pražský magistrát podpoří na dotacích 158 projektů v životním prostředí 40 miliony korun, což je stejně jako loni. Peníze si rozdělí 95 žadatelů. Město podpoří projekty v sedmi oblastech, mezi kterými jsou například veřejná zeleň, vzdělávání, ochrana přírody nebo adaptace na klimatickou změnu. Rozdělení peněz dnes schválili pražští zastupitelé.

Magistrát podpoří veřejnou zeleň, zelené učebny, ochranu přírody, ekologickou výchovu, výukové a vzdělávací programy pro školy a adaptaci na klimatickou změnu. Sedmou je specifická oblast, kam patří projekty, které nelze zařadit do předchozích kategorií. Patří mezi ně například výcvik zvířat pro handicapované.

Nejvyšší částku město přidělí pro adaptaci na klimatickou změnu, kdy podpoří 43 žadatelů celkovou částkou 12,65 milionu korun. Druhá nejvyšší částka, osm milionů korun, půjde na ekologickou výchovu a 6,5 milionu dostanou žadatelé o dotace na výukové a vzdělávací programy pro školy. Na magistrát dorazilo od 135 různých žadatelů 239 žádostí o dotaci, z nichž následně komise vybrala ty, které město podpoří. Celková požadovaná suma dosáhla téměř 89,88 milionu korun.

Autor: Pražský magistrát
Zdroj: ČTK