Vysoké Mýto na Orlickoústecku dokončilo obnovu prostranství bývalého vojenského areálu za téměř 63 milionů korun. Nyní je tam nový park s hřištěm či kioskem. Šlo o jedno z posledních neupravených míst, která ve městě zbyla po odchodu sovětské armády, uvedlo město v tiskové zprávě.             

Park již lidé využívají, podle místostarosty Martina Krejzy (ODS) ho ještě v nejbližší době čeká kolaudace. Jde o oblast mezi domovem pro seniory Ledax a Centrem sociálních služeb. Na obnově město pracovalo loni a letos.

„Vznikl nový park, který se spojil s původním parkem, jenž jsme udělali zhruba před deseti lety. Změnilo se tady všechno. Jsme tomu moc rádi, protože okolní sídliště je největší ve Vysokém Mýtě a lidé si tady zaslouží pěkný prostor pro trávení volného času,“ řekl Krejza.

V parku je multifunkční hřiště a kolem dokola tribuna. Zahrát si tam lidé mohou různé míčové hry. Pod tribunou je dřevěná budova pro kiosek, veřejné záchody a zázemí pro údržbu. Sportoviště lemuje dřevěné a betonové sezení, hřiště na pétanque nebo dráha pro rekreační běh. Kolem jsou nové chodníky a komunikace. Vedle ulice Prokopa Velikého vzniklo parkoviště pro 18 vozidel.
Původní odhady nákladů byly před ekonomickou krizí 44 milionů korun. Obnova území nakonec stála město 62,7 milionu korun, z toho 8,7 milionu korun je z dotace ze Státního fondu životního prostředí. „Většina povrchů je provedena ze vsakovacích dlažeb, na to byla určena dotace. Jsou tady dvě nádrže, retenční a vyrovnávací, na záchyt srážkových vod, které jsou následně používány k závlaze,“ uvedl Krejza.

Autor: Vysoké Mýto
Zdroj: ČTK