Milí příznivci Místně zakotveného učení, děkujeme za Vaši přízeň, moc si vážíme, že jste součástí naší sítě a děláte pro naši společnost to, co děláte. Přejeme Vám do nového roku zdraví, štěstí, laskavost a pochopení při Vaší práci a také mnoho elánu pro své záměry. Za SEVER přikládám PF 2023.        

V lednu jsme si pro Vás připravili: 

Kampaň Mladí mění

Pojďte se zapojit do kampaně „Mladí mění místo“. Akce “malého” měřítka se počítají. Ukažte, že děti a mladí lidé mají co nabídnout. Pojďte nám a světu ukázat, co pro zlepšení života ve vašem místě děláte vy  a my vám  na akci přispějeme částkou 1000,- .. Můžete natočit video, vytvořit plakát, vytvořit návod pro začátečníka (např. „Jak začít měnit místo kolem sebe“) nebo napsat článek. Vaše dílo potom zveřejníme na našich stránkách a budeme šířit dál. Více informací naleznete v letáku ZDE.

SEMINÁŘ Místně zakotveného učení

Zajímá vás přístup ke vzdělávání, který stojí na posilování vztahu k místu? Ve spolupráci s MAS NAD ORLICÍ pořádáme šesti hodinový seminář v Kosteleckých Horkách u Vysokého Mýta, a to 20. ledna 2023. Na semináři se mimo jiné seznámíte s principy Místně zakotveného učení, dozvítesepříklady nástrojů, jak učit skrze místo uvnitř i venku a mnoho jiných inspirativních poznatků a návodů. Více informací včetně přihlášky naleznete v pozvánce ZDE.

Web Učím o klimatu

Vyzkoušejte si s dětmi výukovou lekci Chladné město, která je doporučena pro 6.-9. ročník ZŠ. Tato výuková lekce je zveřejněna na webu www.ucimoklimatu.cz. Jde opravdu o jedinečný prostor, jeden z nejbohatších vzdělávacích zdrojů k tématu klimatické změny, který nyní v České republice existuje. Na stránce www.ucimoklimatu.cz mimo jiné najdete:

– více než 30 lekcí přímo využitelných ve výuce

– metodické minimum, tipy na ověřené zdroje a ucelené metodické publikace

– nabídku dlouhodobých programů

– kalendář akcí a aktuality k tématu i vzdělávání

Kontakt: Za SEVER,
Mgr. Pavlína RADIMĚŘSKÁ
tel.: 739 095 162
e-mail: pavlina.radimerska@ekologickavychova.cz

Autor: Mgr. Pavlína RADIMĚŘSKÁ, SEVER