Ústí nad Labem nechá zrekonstruovat venkovní sportoviště u základní školy Neštěmická, nyní vybírá stavební firmu. Odhadovaná cena investice činí zhruba 30 milionů korun. Areál bude po opravách přístupný veřejnosti, o jeho chod se bude starat škola, uvedl radní pro investice Pavel Tošovský (nez.).

Sportoviště oživí venkovní posilovna, atletická dráha, plocha pro streetball, trampolíny nebo fitness zóna. Vítězná firma má na dokončení projektu pět měsíců od zahájení opravy. Tošovský řekl, že bude záležet na postupu výběrového řízení. Předpokládá, že práce začnou příští rok. Současný stav hřiště je pro sportování dětí nevyhovující. Dnes to řekla ředitelka školy Marie Čápová.

Současný stav je katastrofální. Udržuje se zeleň, děti tam ale na hodiny tělesné výchovy nepouštíme,“ uvedla ředitelka. Podle ní je zatravněná plocha plná drnů, děti by tak mohly přijít k úrazu. Na místě nejsou žádné branky, běžecká dráha a podobně. „Není tam vůbec nic, jen travní porost a náletové dřeviny,“ uzavřela Čápová.

Autor: Ústí nad Labem
Zdroj: ČTK