Město Louny připravilo program pro žáky a studenty, jejichž školy budou v pondělí 27. listopadu kvůli stávce zavřené. Mohou sportovat a vzdělávat se pod dohledem trenérů a pracovníků knihovny. Dětem stačí svačina, pití, sportovní oblečení a obuv.

Na zimním stadionu budou moci bruslit, ve sportovní hale si zahrají míčové hry, ve fitness se můžou těšit na sportovní a gymnastické aktivity. „Starší děti a studenti gymnázia si mohou zaplavat v plavecké hale. A pro ty nejmenší připravila knihovna promítání pohádek, hry a další aktivity,“ uvedla radní Jitka Hofmannová (ANO).

Smysluplnou činnost pro děti v den stávky připraví městské příspěvkové organizace. „Všichni ředitelé (příspěvkových organizací) se shodli, že stávku podporují a že současně jako město nabídneme rodičům pro děti program. Některým rodičům to může ušetřit starosti s hledáním hlídání,“ uvedl Mihalik.

Pondělní program je určen dětem ve věku od pěti let, tedy předškolákům, žákům 1. stupně, 2. stupně i studentům gymnázia. „Pro rodiče, kteří budou potřebovat péči o dítě od 7:45 do 16:00 hodin, bude nejvhodnějším prostorem klub Luna, který zajišťuje knihovna,“ dodal mluvčí. Podrobnosti najdou lidé na webu města.

V Lounech stávkuje většina mateřských škol, všech pět základních škol a gymnázium. Celkem se stávka dotýká přibližně 3000 dětí.

Autor: Marcel Mihalik (Město Louny)
Zdroj: ČTK