Na začátku listopadu proběhla v Litoměřicích krajská konference EVVO pro Ústecký kraj 2023. Letos připadlo očekávané datum na pátek 3.11., kdy se v Litoměřicích v rámci této akce setkalo více než 120 pedagogů z celého ústeckého kraje. Konference každoročně nabízí praktickou podporu v oblasti environmentálního vzdělávání a osvěty, přináší aktuální témata a inspiraci, jak s těmito tématy pracovat v systému vzdělávání. Organizátorem akce je tradičně Středisko ekologické výchovy Sever Litoměřice, o.p.s. společně námi, krajským koordinátorem ekologické výchovy Ekoosvěta.

Zahájení konference proběhlo v prostorách litoměřického Hradu. Zde si účastníci poslechli úvodní přednášku Petra Daniše (vzdělávací centrum Tereza, Praha), která odrážela zastřešující téma celé konference. Tím byla změnu klimatu a souvislosti, které s sebou přináší.

Akce pokračovala do pozdního odpoledne na základní škole Na Valech praktickými dílnami a workshopy. V nabídce byla např. dílna Co a jak učit o změně klimatu, Nebuďme plejtváci, Nazeleno! aneb kdo nás tahá za nos nebo dílna Předškoláci mění svět. Učitelé měli z čeho vybírat a získali mnoho inspirativních podnětů, jak daná témata aplikovat v praxi.

Autor: Ekoosvěta